Ajankohtaista

Kanta-palveluiden aikataulut

Kanta-palveluiden aikataulut

Kanta-palveluiden aikataulut

Aiemmin laki velvoitti tiettyjä palvelualoja ottamaan sosiaalihuollon asiakastietovarannon käyttöön 1.9.2024. Eduskunta on käsitellyt lainsäädäntöä kevään 2024 aikana uudelleen ja aikataulujen mukaan siirtymisen takaraja on 1.9.2026.

Muutoksista saat lisätietoa mm. täältä.

Kanta-palveluiden tiedot ja koulutukset löydät Kanta.fi ammattilaiset -sivulta.


Sosiaalihuollon asiakastietovarannon käyttöönotto

Sosiaalihuollon asiakastietovarannon käyttöönotto on riippuvainen hyvinvointialueen valmiudesta. DomaCaressa sosiaalihuollon asiakastietovaranto voidaan ottaa käyttöön sitten, kun alueesi hyvinvointialue tarjoaa rekisterinkäyttöoikeuden. Ilman rekisterinkäyttöoikeutta sosiaalihuollon arkistoa ei voida ottaa käyttöön.

Valmistautuminen kannattaa silti jo aloittaa tutustumalla aiheesta järjestäväämme webinaariin sekä käyttöönottoa ohjaavaan taulukkoon.

Invian DomaCaren yhteistestauksen aikataulu

Yhteistestauksen loppuvaihe eli auditointi on menossa vaiheessa 1. Toisessa vaiheessa mukaan tulee myös asiakkaamme, joka toimii yhteistyökumppanina testauksessa. KPMG vastaa auditoinnin laadullisesta varmistuksesta.
Potilastiedonvaranto (lisämaksullinen palvelu)  
DomaCaresta pystytään siirtämään potilastietojen päivittäiskirjauksia Atostekin ERA -rajapinnan kautta. Muita ominaisuuksia, kuten terveydenhuollon lomakkeita voi käyttää ERA web-liittymän kautta.


Potilastietovarannosta löydät lisätietoa täältä

Kokemuksia

Humana Hoiva Oy

”Mobiili DomaCare on meillä oikeasti arjessa mukana.”

Rastin Kannatusyhdistys ry

”Kaikki toiveemme on huomioitu, ja DomaCare on tehty meidän tarpeidemme mukaiseksi ja näköiseksi.”

Salva ry

”DomaCaren sisältö räätälöitiin juuri meille sopivaksi.”